Final Cut Camera od sad dostupan i za iPhone

‘Final Cut Camera stavlja vas u redateljsku stolicu s intuitivnim profesionalnim kontrolama za vašu cjelokupnu videoprodukciju’, stoji u opisu aplikacije na App Storeu.

Apple je na App Storeu izdao Final Cut Camera za iPhone, aplikaciju koja korisnicima omogućuje precizniju kontrolu nad postavkama snimanja videozapisa, poput podešavanja ISO-a, brzine zatvarača, balansa bijele boje i ručnog fokusa.

Osim toga, moguće je i prilagoditi rezoluciju videozapisa (720p, 1080p ili 4K), kao i broj sličica u sekundi (24, 30 i 60 FPS). Aplikacija podržava snimanje u HEVC (H.265) i ProRes formatu s Log kolor kodiranjem, pri čemu je potonja opcija ograničena samo na Appleove trenutne perjanice, iPhone 15 Pro i 15 Pro Max.

Iz Applea ističu da korisnici koji imaju aktivnu pretplatu na Final Cut Pro za iPad, mogu koristiti funkciju Live Multicam koja omogućuje daljinsko pregledavanje, kontrolu i sinkronizaciju sadržaja na do četiri iPada i iPhonea. Na taj način korisnici mogu dobiti pregled uživo i upravljati svim kontrolama pomoću iPada dok snimaju s iPhoneom.

Aplikacija se može besplatno preuzeti putem ove poveznice.

Izvor: Bug.hr