3 Body Problem na Netflix stiže sutra. Pripremite kokice i ne očekujte previše

Ako ste ljubitelj SF filmova i serija, i imate Netflix, bilo putem vlastite pretplate ili da se još uvijek švercate preko tuđeg računa, sasvim ste sigurno čuli za najskuplji projekt ovog streaming servisa do sada - „3 Body Problem“.

Radi se o SF seriji od osam epizoda, temeljenoj na knjizi kineskog pisca Liu Cixina. Radnja je ukratko, koliko se to može sažeti, sljedeća: Astrofizičarka Ye Wenjie, koja je svjedočila ubojstvu oca tijekom Kineske kulturne revolucije, biva regrutirana zbog svoje znanstvene karijere i poslana u tajnu radarsku bazu u udaljenu regiju svoje zemlje. Njezina sudbonosna odluka iz 1960-ih ima izravan utjecaj na prostor i vrijeme, te stiže do skupine današnjih znanstvenika širom svijeta koji se suočavaju s najvećom prijetnjom čovječanstvu.

Ljubiteljima SF-a sasvim sigurno zvuči primamljivo, a s obzirom na novce koje je Netflix uložio u ovaj projekt, mnoge gledatelje očekuje prava poslastica.

Ipak, s obzirom na iznimnu kompleksnost radnje u samoj knjizi, a i sada već uobičajenu sposobnost Netflixa da od adaptacije napravi ruglo, veselju svakako pristupite s oprezom.

Bilo kako bilo, 3 Body Problem na Netflix stiže 21. ožujka, dakle sutra. Pripremite kokice i pokušajte uživati, ne očekujući previše. Možda na koncu ne ostanete razočarani kao što su se neki od nas osjećali pokislo nakon tretmana Appleovom serijom Silo i HBO-ovom The last of us.

Izvor: Mob.hr