5 popularnih akcionih filmova

 1. Mad Max: Fury Road (2015)
  U postapokaliptičnom svetu gde voda i nafta postaju dragoceni resursi, Max Rockatansky udružuje se sa Furiosom kako bi pobegli od okrutnog vođe Immortana Joea. Film je poznat po spektakularnim akcionim scenama i impresivnim vizualnim efektima.

 2. John Wick (2014)
  John Wick je bivši plaćeni ubica koji se povukao iz tog sveta nakon smrti svoje supruge. Međutim, kada mu nepravedno otmu psa, poslednjeg podsećanja na njegovu pokojnu suprugu, John se vraća iz penzije kako bi osvetio njegovu smrt.

 3. Mission: Impossible – Fallout (2018)
  U ovom nastavku popularne franšize, Ethan Hunt (Tom Cruise) i njegov tim suočavaju se s opasnom pretnjom koja bi mogla dovesti do globalne katastrofe. Film je prepoznat po uzbudljivim akcionim scenama i Cruiseovim hrabrim izvođenjima sopstvenih akrobacija.

 4. Avengers: Endgame (2019)
  Ovaj epski film iz Marvelovog univerzuma prati superheroje dok pokušavaju rešiti posledice uništenja zlog Thanosa. “Avengers: Endgame” nudi spektakularne borbe i emotivne trenutke, završavajući priču koja je započeta u prethodnim Marvelovim filmovima.

 5. Atomic Blonde (2017)
  Smješten u hladni rat, ovaj film prati MI6 agentkinju Loraine Broughton (Charlize Theron) dok istražuje ubistvo jednog od svojih kolega. “Atomic Blonde” je poznat po stilizovanim akcionim scenama i upečatljivom vizualnom stilu.