Amazon će uložiti 10 milijardi eura za širenje oblaka u Njemačkoj

Potez uključuje 8,8 milijardi eura za izgradnju i održavanje svoje infrastrukture u oblaku za svoje AWS poslovanje u frankfurtskoj regiji do 2026., za što je navedeno da će pomoći zadovoljiti sve veću potražnju kupaca za povezanim tehnologijama.

Amazon planira uložiti dodatnih 10 milijardi eura u svoju cloud infrastrukturu i logističku mrežu u Njemačkoj. Tvrtka nastavlja širiti svoju prisutnost u Europi.

Nakon sastanka s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, izvršni direktor Amazona Andy Jassy rekao je da investicija uključuje i proširenje njegovog razvojnog centra u Berlinu. “Amazon ima dugu povijest u Njemačkoj i veselimo se nastavku suradnje kako bismo podržali izume, kupce, naše zaposlenike i zajednice ovdje”, naveo je u svojoj objavi na društvenoj mreži X.

Potez uključuje 8,8 milijardi eura za izgradnju i održavanje svoje infrastrukture u oblaku za svoje AWS poslovanje u frankfurtskoj regiji do 2026., za što je navedeno da će pomoći zadovoljiti sve veću potražnju kupaca za povezanim tehnologijama. Najnovija Amazonova kapitalna infuzija temelji se na ulaganju od 77 milijardi eura u Njemačkoj od 2010.

To je na vrhu investicije AWS European Sovereign Cloud od 7,8 milijardi eura najavljene prošlog mjeseca, koja će biti smještena u Njemačkoj. Pružatelj usluga u oblaku napomenuo je da se sada obvezao potrošiti ukupno 17,8 milijardi eura u Njemačkoj kroz svoje različite projekte. AWS je u svibnju izjavio da će uložiti 15,7 milijardi eura u Španjolsku do kraja 2033. i 1,2 milijarde eura u Francusku.

Izvor: ICTBusiness.info