Appleova konferencija samo što nije tu: Evo što nas čeka na WWDC-u 2024

Poznata konferencija za programere ima i javni dio na kojem će biti priče o softverskim novitetima za Appleove brojne uređaje.

Uskoro dolazi još jedan WWDC, programerska konferencija tijekom koje će Apple pričati o velikim ažuriranjima operativnih sustava, dajući programerima priliku da pripreme svoje aplikacije prije širokog predstavljanja ove jeseni. Kompanija će pored potrošačima malo dosadnijeg dijela također otkriti neke od glavnih značajki iOS-a 18 i iPadOS-a 18, što nas čeka s watchOS-om, macOS-om i visionOS-om na WWDC-u 2024.

Kao što je i trend s ostatkom tehno industrije, razumno je očekivati da ćemo se naslušati o Appleovom ulasku u polje generativne umjetne inteligencije.

Kad kreće?

WWDC 2024 starta 10. lipnja i traje do 14. lipnja, što znači da ćemo o novitetima čitati i gledati tijekom cijelog tjedna, no dio pripremljen za potrošače, odnosno video prezentacija, zakazana je za 19 sati 10. lipnja po našem vremenu.

Uvodna riječ je mjesto gdje Apple otkriva mnoge ključne značajke za skorašnje verzije svojih glavnih operativnih sustava: iOS, iPadOS, macOS, watchOS i najvjerojatnije visionOS. Apple je također koristio uvodnu riječ WWDC-a za predstavljanje novog hardvera tijekom godina, iako očekujemo da hardvera ovaj put - neće biti.

Samu ćemo prezentaciju moći pratiti putem Appleove službene stranice, kao i YouTubea.

Izvor: Tportal.hr