Besplatni ChatGPT od sad može gotovo sve što i verzija za koju treba platiti

Moguće je kako u OpenAI-ju nastoje privući što više korisnika jer su istraživanja pokazala kako ChatGPT i druge slične alate razmjerno rijetko koristimo u svakodnevnom životu.

Nakon najave modela GPT-4o, novi alati OpenAI-ja od sad su dostupni besplatno svima.

Korisnici mogu pristupiti naprednijim alatima poput rasprave o datotekama i fotografijama koji bivaju ubačeni na ChatGPT.

Generativna umjetna inteligencija također može provoditi analizu podataka i stvarati grafikone, a može pristupiti internetu kako bi ponudila bolje odgovore.

Sa svim značajkama koje su dostupne svima - čak i ako dolaze s ograničenjima upotrebe za korisnike koji ne plaćaju - pitanje je isplati li se plaćati pretplatu na premium ChatGPT.

Korisnici ChatGPT-ja Plus i dalje imaju ekskluzivne značajke kao što su mogućnost izrade prilagođenih GPT-ova, manja ograničenja upotrebe 4o i prvi pristup novim značajkama, što to uključuje rani pristup glasovnom načinu rada koji bi trebao postati dostupnim tijekom nadolazećih tjedana.

Je li to dovoljno kako bi opravdalo 20 američkih dolara pretplate mjesečno? Ako niste napredni korisnik umjetne inteligencije, to je postalo dvojbeno.

Nagađa se kako bi OpenAI mogao uskoro objaviti ranu verziju modela GPT-5 ili barem neke uzbudljive nove značajke, koje će biti ekskluzivno dostupne pretplatnicima.

Također, moguće je kako u OpenAI-ju sad nastoje privući što više korisnika, bez obzira plaćaju li ili ne, jer su pojedina istraživanja pokazala kako ChatGPT i druge slične alate razmjerno rijetko koristimo u svakodnevnom životu.

Uz to, konkurencija kao što su Meta AI i Google Gemini ne naplaćuje korištenje alata sličnih mogućnosti, piše Tech Radar.

Izvor: Tportal.hr