Bitcoin sada vrijedi više nego ikada prije!

Bitcoin je dostigao novu najveću vrijednost svih vremena nakon svog prethodnog rekorda krajem 2021. i naknadnog pada godinu dana kasnije koji je izbrisao većinu njegove vrijednosti. Cijene variraju ovisno o izvoru, ali prema američkoj burzi kriptovaluta Coinbase, vrijednost Bitcoina dosegla je 69.324 USD ranije danas prije nego što je ponovno pala u raspon od 67.000 USD.

Ovo označava novi rekord svih vremena za nestabilnu digitalnu valutu, zasjenjujući ono što neki kažu da je bila prethodna najviša točka od 68 790 dolara u studenom 2021. tijekom posljednjeg procvata kriptovaluta. Tržišna kapitalizacija Bitcoina trenutno iznosi 1,3 bilijuna dolara.

Cijene su oštro pale nakon prethodnog vrhunca. Do studenog 2022. jedan je Bitcoin vrijedio samo 16 437 dolara. Kao i kod svakog ulaganja, kupnja i prodaja u pravo vrijeme su najbitniji. Oni koji su uspjeli kupovati dok je bio jeftin(ili mineati vlastite Bitcoine) i zadržati ih ili prodati za veliku zaradu, bez sumnje se smiješe današnjim vijestima.

Pokušaj tempiranja tržišta kriptovaluta ili predviđanja budućih procjena pokazao se beskorisnim, no neki i dalje pokušavaju to učiniti. Mnogi su mislili da je kriptovaluta gotova nakon posljednjeg procvata i pada, ali evo nas. Bitcoin je izašao iz kripto zime prije otprilike godinu dana i od tada pokazuje snažan rast, uglavnom dijelom zbog toga što je SEC odobrio Bitcoin fondove kojima se trguje na burzi (ETF-ovi). Uz novu visoku ocjenu, neki sada vjeruju da je Bitcoin spreman vinuti se u stratosferu.

Kao što je Rob ispravno istaknuo ranije ovog mjeseca, snažno kripto tržište može učiniti igrače nervoznima. Tijekom posljednjeg procvata, kripto rudari su doprinijeli skoku cijena grafičkih kartica. Naravno, toj je situaciji pridonijela i nestašica čipova iz doba pandemije koju smo konačno ostavili iza sebe.

Situacija s kriptovalutama ovoga se puta čini mnogo mirnijom, a to je sjajna vijest za sve uključene. Organski rast bolji je od reklame i ako stvari mogu nastaviti uzlaznom tendencijom bez ometanja drugih tržišta, neka tako i bude.

Izvor: Bajtbox.com