Bivši pljačkaš maznuo 2 milijuna dolara na Pokémon kartama

Slučaj Anthonyja Curcija, čovjeka koji se iz pljačkaša transportnog vozila prometnuo u dilera Pokémon karata, prvoklasan je dokaz da život uistinu piše najčudnije priče, ali i da se zločin ne isplati.

Neovisno o tome možete li ih sve nabrojati ili ne, s Pokémon ima ste zacijelo upoznati, no jeste li znali da ova simpatična džepna čudovišta ujedno predstavljaju i plodno tlo za višemilijunski kriminal?

Dapače, toliko plodno tlo da su im se počeli „okretati” čak i kriminalci jačeg kova poput stanovitog Anthonyja Curcija – književnika, javnog govornika, sportskog trenera, ali i gospodina osuđenog na višegodišnju robiju zbog pljačke transportnog vozila s novcem 2008. godine.

Naime, kako prenosi Nintendo Wire, Curcio i kompanjon mu Iosif Bondarchuk, sakupljače Pokémon karata te vlasnike zalagaonica uspjeli su prevariti za nešto više od 2 milijuna dolara i to lažiranjem gradinga karata te posljedičnim prodavanjem istih za nerealno visoke iznose.

Međutim, kamo sreće po dotične da su se zadržali tek na Pokémon kartama, ali nisu već su također na jednoj manhattanskoj aukciji pokušali prodati 1986 Fleer Michael Jordan sportsku kartu i to za skromnih 170 tisuća dolara. Upravo tu su se, pogađate, ipak malčice preračunali jer kada je PSA (agencija koja procjenjuje vrijednost karata) shvatila da spornoga Jordana nikada nije ocijenila s desetkom (najviša ocjena rezervirana za karte u savršenom stanju), istoga je časa obavijestila aukcijsku kuću te tako razotkrila čitav scam.

Ako budu osuđeni za svoja zlodjela, ovosvjetski Tim Raketa iza rešetaka mogao bi provesti čak do 20 godina te tako poslužiti kao prvoklasni dokaz da se zločin uistinu ne isplati.

Izvor: Bug.hr