Denis Villeneuve snima Dune 3 Messiah

Produkcijska kuća Legendary je potvrdila da će režiju trećeg dijela Dune serijala povjeriti Denisu Villeneuveu.

Denis Villeneuve snima Dune 3 Messiah

Nedavno ste mogli pročitati da je poznati redatelj Denis Villeneuve rekao da najvjerojatnije neće raditi treći nastavak filmske franšize o pješčanom planetu Arrakisu.

Sada Variety donosi informaciju da je Legendary nakon velikog uspjeha koji je drugi dio Dune franžize postigao na kino blagajnama, pregovarao s Villeneuveom i uspio ga nagovoriti da se uhvati režije trećeg dijela, koji bi trebao pokriti radnju iz Herbertovog romana Dune Messiah.

Radnja nastavka Dina odvija se nakon događaja iz drugog filma, u vrijeme kada Paul "Muad’Dib"v Atreides, vlada poznatim svemirom kao najmoćniji car svih vremena.

Obožavan kao mesija od strane Fremena, Paul se suočava s neprijateljstvom zaraćenih političkih kuća pod njegovom kontrolom i stavovima dobrog dijela stanovnika svojeg carstva koji se pitaju smije li jedan vladar uopće imati takvu apsolutnu moć u svojim rukama.

Nakon što su tijekom njegove dvanaestogodišnje vladavine, njegovi najveći poklonici Fremeni postali odgovorni za smrt više od milijardu ljudi u raznim čistkama, Paul će razočaran događajima na pješčanom planetu donijeti odluku da napusti svoj tron i nestane.

Vlast tada preuzima njegova sestra Alija koja uspostavlja još veću diktaturu, a dalje vam više nećemo prepričavati radnju iz knjige, jer smo vam već i sada previše toga spojlali.

Zasad još nije poznato kada će započeti snimanje trećeg Dune filma i kada bi se mogao početi prikazivati.

Izvor: Vidi.hr