Evo kako proći jeftinije prilikom kupovine novog telefona

Iako flagship modeli sada često koštaju 1000 EUR ili više, još uvijek je moguće dobiti dobru cijenu za svoj sljedeći mobilni telefon. Uz pomoć savjeta kolega s portala PCMag koje prenosimo, možda uspijete uštediti koji postotak na cijeni.

Tajming je ključan

Proizvođačeva preporučena maloprodajna cijena (MSRP) je upravo to—prijedlog. Cijene telefona uvelike variraju ovisno o godišnjem dobu, životnom ciklusu proizvoda i planiranim promocijama. Dajte si vremena za kupovinu i praćenje cijena, i možda ćete moći dobiti flagship uređaj po srednjoj cijeni.

Nakon što pronađete pravi telefon po pravoj cijeni, poželjet ćete djelovati brzo, osobito ako je ponuda putem operatera. Promocije i rasprodaje mogu brzo završiti (ponekad za samo nekoliko dana!), a ako propustite jednu, vjerojatno ćete čekati barem nekoliko tjedana prije nego što pronađete sličnu ponudu. Također imajte na umu da većina promocija operatera obično počinje početkom tjedna.

Kupujte za blagdane

Kupnja tijekom i prije blagdana zna biti pravi pogodak. Iskoristite božićne, uskrsne i druge ponude a ako ste u mogućnosti pričekati, za Crni petak možete dobiti dosta bolje cijene.

Ipak, popusti za Black friday na našem tržištu nisu toliko izraženi kao oni u zapadnim zemljama i SAD-u, ali nije loše pričekati koji tjedan i uštedjeti koji euro.

Razmotrite promocije operatera

Prije nego poslušate ovaj savjet, izračunajte sve i stavite na papir. Kupnja od operatera može imati svoje prednosti. Na primjer, neki operateri nude promocije u kojima novi pretplatnici dobivaju unaprijed plaćenu darovnu karticu nakon što ste koristili uslugu određeni broj mjeseci. Drugi nude rabate koji se pripisuju vašem računu tijekom 18 do 36 mjeseci. Važno je pročitati odredbe i uvjete svake promocije kako biste bili sigurni da je to obveza koja vam odgovara.

Izvor: Bajtbox.com