iGenius će postati prvi talijanski AI jednorog

Tvrtka se može pohvaliti međunarodnim timom koji djeluje diljem Sjeverne Amerike i Europe, s uredima u New Yorku i Milanu kao sjedištima. Ulaže stotine milijuna eura u izgradnju AI modela kojima organizacije mogu vjerovati i koje mogu usvojiti u velikoj mjeri.

iGenius, tvrtka „duboke“ tehnologije osnovana 2016., ima za cilj prikupiti 650 milijuna eura financiranja. Poznat po svojim AI modelima skrojenim za visoko regulirane industrije, iGenius je dobio značajan zamah.

Tvrtka je nedavno pokrenula “Italia”, temeljni Large Language Model (LLM) otvorenog koda, posebno dizajniran za organizacije u financijama i vladi. Angel Capital Management i Eurizon Asset Management među prvim su ulagačima koji su se pridružili, čime su iGenius doveli do statusa jednoroga s procjenom većom od milijardu dolara. iGeniusovi AI modeli daju prioritet pouzdanosti i sigurnosti podataka, osiguravajući njihovu sigurnu upotrebu u proizvodnim okruženjima. Predanost tvrtke pružanju pouzdanih i skalabilnih AI rješenja privukla je kupce s liste Fortune 500 i zaslužila priznanje Gartnera kao Cool dobavljača u AI Core Technologies.

Tvrtka se može pohvaliti međunarodnim timom koji djeluje diljem Sjeverne Amerike i Europe, s uredima u New Yorku i Milanu kao sjedištima. Ulaže stotine milijuna eura u izgradnju AI modela kojima organizacije mogu vjerovati i koje mogu usvojiti u velikoj mjeri. “Danas činimo veliki korak naprijed s dodatnim kapitalom za poticanje našeg napretka umjetne inteligencije u reguliranim sektorima. Naš cilj je učiniti podatke ljudskim, redefinirati budućnost rada i zatvoriti jaz u vještinama, osnažujući pojedince i tvrtke da dosegnu nove visine," rekao je Uljan Sharka, izvršni direktor iGeniusa.

iGeniusova LLM serija otvorenog koda, Italia, nudi idealno rješenje za organizacije da zadrže puno vlasništvo i nadzor nad svojim podacima hostingom i upravljanjem modelima unutar vlastite sigurne infrastrukture. Ovaj pristup umanjuje rizike povezane s prijenosom podataka i omogućuje reviziju, prilagodbu i prilagodbu u skladu s određenim operativnim radnim procesima. Tvrtka naglašava važnost posjedovanja modela umjetne inteligencije od strane organizacija radi zaštite intelektualnog vlasništva i izbjegavanja vezanosti za dobavljača. Italia, koja se pruža pod licencom MIT-a, omogućuje organizacijama da stvore vlastiti privatni virtualni mozak, omogućujući svakoj tvrtki da ulaganja u umjetnu inteligenciju pretvori u stratešku imovinu.

Izvor: ICTBusiness.info