Kako preuzeti video s YouTubea? Pokazat ćemo vam

Za preuzimanje videa na popularnom servisu trebat će vam pretplata na YouTube Premium

YouTube je izvrstan izvor informacija i zabave, no ako ga često koristite na najvećoj mogućoj kvaliteti brzo ćete ostati bez podatkovnog prometa. Da biste to spriječili, uvijek možete preuzeti video putem apliakcije. Problem je, doduše, što jedini zakonit način preuzimanja videa s YouTubea uključuje pretplatu na obsceno skup YouTube Premium.

Da biste se prijavili za YouTube Premium, otvorite aplikaciju YouTube na telefonu ili tabletu i dodirnite karticu Vi (You) na donjem izborniku. Odatle prijeđite prstom prema gore i dodirnite Nabavite YouTube Premium. Od tamo se možete prijaviti za besplatno probno razdoblje ako ga još uvijek imate ili odabrati plan koji vam najviše odgovara.

Međutim, imajte na umu da YouTube Premium i značajka preuzimanja nisu dostupni na svim lokacijama. Dakle, prvo isprobajte besplatnu probu i provjerite radi li vam značajka prije nego što se obvežete na pretplatu, piše Makeuseof.

Nakon što imate pretplatu na YouTube Premium, preuzimanje YouTube videozapisa na uređaj je jednostavno. Pronađite videozapis koji vam se sviđa i reproducirajte ga u aplikaciji YouTube. Ispod naziva kanala i gumba za pretplatu dodirnite Preuzmi i video će se spremiti na vaš telefon.

Ako ste već preuzeli videozapis, gumb će se promijeniti u Preuzeto. Ponovno ga dodirnite i potvrdite poruku Izbriši iz preuzimanja kako biste izbrisali preuzimanje i spremili pohranu na svom pametnom telefonu. Vodite računa da značajka preuzimanja radi samo na dugim YouTube videozapisima. U vrijeme pisanja ovog teksta, nismo pronašli značajku preuzimanja za YouTube Shorts. Morate također povezati svoj telefon s internetom svakih 48 sati kako biste zadržali pristup svojim preuzetim videozapisima.

Ovo osigurava da videoteka ostane ažurna sa svojom internetskom verzijom te da, naravno, korisnik slučajno ne preuzme YouTube premium, preuzme hrpu videa i onda prestane Googleu plaćati pretplatu.

Izvor: Tportal.hr