Lara Croft proglašena najlegendarnijim likom iz videoigre u povijesti

LARA Croft proglašena je najlegendarnijim likom iz videoigara svih vremena povodom 20. dodjele nagrada Bafta Games.

Prošlo je 28 godina otkako je Tomb Raider igrače upoznao s Larom i ona se prilično promijenila za to vrijeme. “Od vrlo šiljate i dječje nacrtane postala je vrlo filmska”, kaže Shelley Blond, glumica koja je dala glas originalnoj Lari.

Lara je pobijedila Maria i Sonica u anketi među igračima, a Shelley je za BBC Newsbeat rekla da nije iznenađena, iako priznaje da sama nikada nije igrala igru. “Kod Lare Croft kultna je činjenica da je glavna ženska osoba u videoigri. Ona je sva o ženskoj snazi ​​i ženskom osnaživanju. Ona je u prvim redovima, ona je ono što je avantura”, kaže ona.

Videoigra je pokrenula širu franšizu Lara Croft - seriju videoigara, kao i blockbuster filmove s Angelinom Jolie u glavnoj ulozi, pa čak i Netflixovu seriju koja se očekuje kasnije ove godine.

Nikad nije zaigrala Tomb Raider

Kad je Shelley prvi put dobila posao davanja glasa Lari, rečeno joj je da se nadahne od izvjesnog istraživača s fedorom. “Smjer koji sam dobila u studiju bio je da je ona ženski Indiana Jones. Dakle, ona je hrabra, drska, slično se oblači, ima slične avanture - ali Britanka. Djevojke bi se mogle poistovjetiti s njom i djevojke mogu učiniti sve što može Indiana Jones”, kaže Shelley.

Premda je dala glas najpoznatijem liku iz videoigre, Shelley kaže da je jedina igra koju je sama igrala Pac-Man. “Nikad nisam igrala Tomb Raider. Moj originalni primjerak još je u svojoj kutiji, zamotan”, rekla je.

Njezin voljeni Pac-Man nije zaboravljen, već je zauzeo respektabilno šesto mjesto na ljestvici najlegendarnijih likova. Na drugom mjestu je Mario, Hitmanov agent 47 je na trećem, Sonic the Hedgehog je četvrti i Sackboy iz Little Big Planeta je peti.

Ostalih 10 najboljih čine još Link iz Legend of Zelda, Master Chief iz HALO-a, Kratos iz God of War i Shadowheart iz Baldur’s Gate 3. Bafta kaže da je više od 4000 igrača diljem svijeta sudjelovalo u anketi putem njezine web stranice.

Izvor: Index.hr