Microsoft će sljedeći mjesec predstaviti svoju viziju 'AI računala'

Microsoft očekuje da će novi laptopi, koje će pogoniti Qualcommov nadolazeći Snapdragon X Elite, nadmašiti Appleov MacBook Air s M3 SoC-om.

Microsoft je spreman predstaviti svoju viziju „AI računala“ sljedeći mjesec na događaju u Seattleu gdje će, prema navodno pouzdanim izvorima upućenim u planove tvrtke, svjetlo dana ugledati nova generacija prijenosnih računala s Windowsima na ARM platformi.

Kako prenosi The Verge, Microsoft očekuje da će ti uređaji, koje će inače pogoniti Qualcommov nadolazeći SoC Snapdragon X Elite, nadmašiti Appleov MacBook Air s M3 SoC-om u svakom pogledu, od sirovih performansi pa do izvršavanja zadataka pomoću AI-ja.

Navodi se, naime, da će Microsoft u Seattleu demonstrirati prednosti novih SoC-ova, ističući pritom bržu emulaciju programa što je do sada predstavljalo izazov za Windowse na ARM-u.

Uz spomenute hardverske inovacije, tvrtka će predstaviti i nove AI značajke za Windowse, uključujući program AI Explorer koji korisnicima omogućuje pregled vremenske crte aktivnosti i dokumenata, a u planu je i poboljšanje video streaminga te integracija Windows Studio Effectsa u video pozivima.

Microsoftov događaj u Seattleu zakazan je za 20. svibnja.

Izvor: Bug.hr