Microsoft ukida Android emulator u Windowsima 11

Ekipa iz Redmonda je odlučila ugasiti Windows Subsystem for Android značajku za korištenje Android aplikacija u Windowsima 11.

Microsoft ukida Android emulator u Windowsima 11

Kada je Microsoft svojevremeno najavio WSA (Windows Subsystem for Android) značajku koja omogućuje izvođenje Android aplikacija i igara na Windows 11 računalima, većini korisnika se to činilo kao odličan potez.

Obzirom da je kvaliteta najboljih Android igara postala vrlo bliska onima za Windowse, mogućnost igranja mišem i tipkovnicom na PC-u mnogim korisnicima djelovalo je jako zanimljivo, usprkos činjenici da je na tržištu već bilo obilje emulatora koji to već dugo vremena omogućuju.

Na žalost po korisnike, WSA je ispao totalno bezvezna stvar, jer vam nije omogućio da na računalu pokrećete sve Android igre i aplikacije iz Google Playa, već isključivo ograničeni izbor aplikacija dostupnih u Amazonovoj trgovini aplikacija.

Pored toga, još gora stvar je izuzetno sporo pokretanje WSA i često rušenje pa ako ste ga isprobali, vrlo vjerojatno ste ga ubrzo deinstalirali i odustali, te nastavili koristiti neku od provjerenih emulatorskih aplikacija poput Blue Stacksa.

Sada je Microsoft objavio da gasi WSA od 5. ožujka ove godine, a korisnici koji su instalirali Amazon Appstore ili Android aplikacije prije tog datuma i dalje će imati pristup tim aplikacijama do datuma obustave 5. ožujka 2025.

U svakom slučaju, vjerujemo da WSA nikome neće nedostajati, jer od samog početka nije ispao onakav kakav smo očekivali. Dobra ideja, loš pokušaj.

Zbogom i ne vraćaj se više.

Izvor: Vidi.hr