Neobičan Apple ID bug zaključao gomilu Apple uređaja

Apple ima problema s dosta nezgodnim bugom. Čini se da su neki korisnici Apple uređaja odjavljeni sa svog Apple ID-a na svojim uređajima bez ikakvog razloga – i nakon toga im se račun blokira ako se pokušaju prijaviti ponovo sa svojom starom lozinkom!

Prema 9to5Mac , problem je uočen u petak, 26. travnja, i tjera korisnike da ponište svoje lozinke unatoč ispravnom unosu kako bi se vratili na svoje račune. Ovo također stvara glavobolju korisnicima koji imaju uključenu Stolen Device Protection, jer će morati biti na pouzdanoj lokaciji i imati pristup svim svojim uređajima odjednom.

Korisnici su na društvenim mrežama izvijestili o svom iskustvu s ovom dosadnom greškom, koja se, čini se, događa potpuno nasumično. Korisnik Twittera MaxWinebach objavio je da je bio usred FaceTime poziva kada je iznenada ostao bez pristupa svim svojim Apple proizvodima.

Korisnik Mastodona rekao je da im je član Appleove podrške rekao da se “ponekad nasumična sigurnosna poboljšanja dodaju na vaš račun”, što je moglo potaknuti nasumično odjavljivanje. Ipak, čini se malo vjerojatnim da bi to utjecalo na toliki broj korisnika i ne možemo biti sigurni ni u što dok ne čujemo službenu vijest od samog Applea.

Dakle, što možete učiniti da se zaštitite od ove greške? Iskreno, ne puno. Budući da se problem prvi put dogodio u petak, ako dosad niste bili “žrtva”, velika je vjerojatnost da ni nećete. A, ako se nađete zaključani, čini se da sve što morate učiniti je poništiti lozinku i proći kroz dosadan zadatak prijave na sve svoje druge Apple uređaje.

Brojne kolege novinari su poslali upit Apple-u oko ovog problema, ali čini se da nitko još nije dobio odgovor.

Izvor: Bajtbox.com