Pogledajte prvi trailer filma Alien: Romulus

Fede Álvarez, Ridley Scott i James Cameron ovoga ljeta nam donose SF horror vremenski smješten između prva dva Alien filma.

Pogledajte prvi trailer filma Alien - Romulus

Alien se vraća svojim korijenima. Sedmi film franšize (ili deveti ako računate dva crossovera), radnjom je vremenski smješten između prvog filma (Alien iz 1979. godine) Ridleya Scotta i drugog (Aliens iz 1986.), koji je režirao James Cameron.

Priča novog filma neće biti direktno vezana na te filmove, što znači da će nadmoćna čudovišta proganjati neke nove likove umjesto Ripley (Sigourney Weaver).

Pogledajte prvi trailer filma Alien - Romulus

Radnja filma se odvija napuštenoj svemirskoj postaji, na koju dolazi grupa mladih avanturista koji traže dragocjenu opremu i resurse na kojima bi mogli zaraditi.

Jasno je da ih tamo čeka veliko neugodno iznenađenje u obliku najopasnijih stvorenja koja postoje u poznatom svemiru, što znači da možemo očekivati puno bježanja, nadmudrivanja, borbe i straha, kao što već priliči franšizi, a što nas čeka možete vidjeti u ovom videu.

Mada je glavni na projektu redatelj Fede Álvarez (Don’t Breath, Evil Dead), producentska kuća 20th Century Studios nije htjela ništa riskirati pa se Ridley Scott pojavljuje u ulozi glavnog producenta, a James Cameron je specijalni konzultant.

“Stvarno sam se želio vratiti čistom hororu iz prvog filma i uzeti one elemente trilera koje ima Aliens. Otišli smo do ludih granica kako bismo ga održali čistim prema tehnikama snimanja prvog filma”, izjavio je Álvarez.

Pogledajte prvi trailer filma Alien - Romulus

Što se glumačke ekipe tiče, ona je većim dijelom sastavljena od mladih neafirmiranih glumaca među kojima glavne uloge tumače Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced i Spike Fearn.

Alien: Romulus stiže u kina 16. kolovoza ove godine.

Izvor: Vidi.hr