Porast popularnosti Revolutove aplikacije za maloljetnike

Aplikacija Revolut za tinejdžere dostupna je na više od 30 tržišta uključujući, a već više od godinu dana mogu je koristiti i hrvatski maloljetnici.

Globalna financijska aplikacija Revolut popularna je diljem svijeta te njene usluge koristi više od 40 milijuna ljudi, a česta je i na pametnim telefonima hrvatskih korisnika. Pored brojnih različitih opcija koje ovaj fintech nudi, roditeljima maloljetnika posebno je zanimljiva njena aplikacija Revolut<18 koja je, kako stoji na stranicama Revoluta, namijenjena mladima od 6 do 17 godina. Dok s jedne strane ova aplikacija omogućuje maloljetnicima upravljanje novcem na načine koji njima odgovaraju, s druge strane pruža praktične načine zaštite, kako bi roditelji i skrbnici imali potpunu kontrolu nad potrošnjom i korištenjem novaca s tog računa.

Njihova aplikacija za maloljetnike, pohvalili su se iz tvrtke, premašila je broj od 2 milijuna korisnika (kada se uključe i roditelji, odnosno skrbnici ta brojka raste na više od 3,5 milijuna), a kako bi privukli nove mlade korisnike i pomogli mladima pri razvoju zdravih financijskih navika, Revolut je redizajnirao samu aplikaciju te su predstavili neke nove opcije. Među zanimljivim značajkama aplikacije Revolut<18 treba naglasiti opciju Džepovi za izdvajanje novca za određene ciljeve i opciju zaokruživanja viška novca koja je od sada besplatna za maloljetne korisnike. Džepovi u sklopu plaćenog plana roditelja ili skrbnika uključuju opću štednju, štednju za kupovinu i uređaje.

Značajke koje danas najavljujemo osnažit će mlade ljude da preuzmu kontrolu nad svojim financijama i razvijaju zdrave novčane navike, a sve uz zabavne opcije personalizacije i pravu razinu roditeljskog nadzora, komentirao je Carlos Spada, voditelj proizvoda Revolut <18.

Osim što su se pohvalili s novim dizajnom, iz Revoluta su objavili i neke zanimljivosti vezane uz hrvatske korisnike Revoluta<18. Broj korisnika aplikacije u Lijepoj Našoj porastao za 67 posto (uključujući roditelje i skrbnike) u razdoblju od prošlog do ovog ožujka, dok je zabilježen i porast mjesečne potrošnje na tim računima od 35 posto - s 57 eura u ožujku 2023. na 79 eura u trećem mjesecu ove godine, a blago je porastao i prosječan džeparac hrvatskog tinejdžera - 13 eura u ožujku ove godine u odnosu na 12 eura lani.

Izvor: Dnevnik.hr