Procurile specifikacije za PS5 Pro

Sudeći prema neimenovanom izvoru PS5 Pro se razvija pod kodnim imenom Trinity i imat će novi performance način rada za 8K rezoluciju.

Procurile specifikacije za PS5 Pro

Prema informaciji koju donosi Insider Gaming, procurjele informacije o novoj inačici PS5 Pro konzole koje je objavio YouTube kanal Moore’s Law is Dead su točne, što su navodno potvrdili “pouzdani izvori” koji su željeli ostati anonimni.

Prema toj informaciji, nova konzola će biti optimizirana za poboljšani i dosljedniji broj sličica u sekundi (FPS) u 4K razlučivosti, novi performance način rada za 8K razlučivost i ubrzani ray tracing.

Nadalje, novi model konzole će omogućiti 45 posto brže renderiranje u odnosu na obični PS5, 2 do čak 4 puta brži ray tracing, 33,5 teraflopa performansi, PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling) rješenje za povećavanje slike, podršku za rezolucije do 8K planiranu za buduću verziju SDK-a, prilagođenu arhitekturu strojnog učenja i AI Accelerator koji podržava 300 TOPS-a 8-bitnog izračuna / 67 TFLOPS-a 16-bitnog pomičnog zareza.

Sve ovo u osnovi znači da će idući model Plejke biti prilično pojačan i nabrijan za igranje igara nove generacije u najvećoj mogućoj kvaliteti, a po nama će najveća prednost biti u naprednoj umjetnoj inteligenciji, koja je danas postala sveprisutna u hardveru i softveru svih računalnih sustava pa je došlo vrijeme da se nađe i na konzolama.

Izvor: Vidi.hr