Stiven King-ova najiščekivanija tv serija za ovu godinu!

• UPORIŠTE (2020) - Tv adaptacija legendarnog Stiven Kingovog postapokaliptičnog romana The Stand.

Smak sveta nastupa u nanosekundi, sa računarskom greškom u tajnoj vojnoj laboratoriji i milion slučajnih kontakata koji su samo karike u lančanom pismu smrti.

A evo i sumornog sveta posle toga: sveta lišenog svih institucija i 90% stanovnika. To je svet u kojem šačica uspaničenih preživelih bira stranu – ili biva izabrana. Svet u kojem dobro počiva na krhkim plećima Majke Ebigejl stare 108 godina – dok su najgori košmari zla otelotvoreni u čoveku smrtonosnog osmeha i neobjašnjivih moći: u Rendalu Flegu, mračnjaku.

Seriju možete gledati sa prevodom na: https://www.popcornserije.com/the-stand-s01e01-2020

Trejler serije:

“Pred nama su gorki dani – smrti i terora. Mračni čovek jača svakim danom i uskoro će uništiti sve koji mu se suprotstave”, – Majka Abagail.

STIVEN KING: PA KAKO NISU PREDVIDELI OVU EPIDEMIJU? SVE SAM IM LEPO NAPISAO…

Prošlo je četiri decenije od kada je Stiven King napisao čuveni roman “Uporište“ o smrtonosnoj epidemiji koja je izbrisala veći deo ljudske populacije, pa autor bestseler horora kaže da mu je teško da razume kako vlasti nisu videle da korona virus stiže i preduzeli neophodne mere.

– Zadnjih nekoliko meseci ljudi mi govore: Živimo u svetu Stivena Kinga. I sve što im mogu reći: Voleo bih da nije tako –* rekao je za CNN autor, čije su knjige prodate u 350 miliona primeraka širom sveta.

– Na ovo se dugo, dugo čekalo, Napisao sam ‘Uporište’ o pandemiji koja je izbrisala veći deo čovečanstva i hvala bogu što ova nije toliko strašna, ali ja sam tu knjigu napisao 1979. godine i od tada se samo čekalo da se ovako nešto desi. Nije mi jasno kako niko nije bio spreman na ovu situaciju – primetio je King.

STIVEN KING OBRISAO SVOJ FACEBOOK NALOG… DOSTA MU JE POLITIKE, LAŽNIH VESTI I ZADIRANJA U PRIVATNOST

King, koji ima kuće na Floridi i u Mejnu, podseća da je Tramp prvo govorio: “Ovo nije ništa ozbiljno, ne brinite, sve će biti u redu”.

– A onda kada je berza krenula da zamire, kada je realnost pogodila dom, počeo je da govori: ‘Samo polako. Sve će se desiti kao neko čudo. Sve će biti rešeno do Uskrsa i imaćemo pune crkve’. Da bi par dana kasnije govorio o karantinu. Endrju Kuomo (guverner Njujorka, prim.aut.) nije znao za to. Izgleda da niko za to nije znao. To je jednostavno izletelo iz njegove glave – rekao je King.

– Cela ova situacija mi deluje kao da je štala zaključana, ali je konj ipak ukraden i to pre 10 dana – dodao je King.

MOŽEMO DA PORIČEMO KOLIKO NAS VOLJA, ALI… STIVEN KING ZNA SVE NAŠE STRAHOVE.

1 Like