Stručnjaci o ključnom pitanju: Kako se mijenja kripto regulativa u EU i izvan nje

Udruga za blockchain i kriptovalute (UBiK) najavila je drugo izdanje Reg3 Split konferencije koja će se sljedeći ponedjeljak 27. svibnja održati u Splitu u prostorima AC Hotel Split by Marriott, s početkom u 11 sati. Reg3 Split jednodnevni je događaj koji se održava u okviru trodnevne BlockSplit konferencije i namijenjen je svim zainteresiranima za budućnost regulacije blockchaina i kriptovaluta.

Reg3 Split konferencija, pod pokroviteljstvom kripto mjenjačnice Electrocoin, predstavlja događaj regulatorne tematike područja blockchaina i kriptovaluta te, kako navode organizatori, spaja regulatorne strukture sa subjektima iz industrije i pravnim stručnjacima u zajedničkom dijalogu. Ulaz na događaj je besplatan uz obaveznu prijavu na split.reg3.eu, a jezik događaja je engleski.

Ovogodišnje izdanje okupit će 18 govornika koji će pokriti najnovije regulatorne teme vezane uz blockchain i kriptovalute. Kako praćenje kripto transakcija izgleda u praksi? Koja su iskustva kripto firmi iz raznih jurisdikcija? Kako se mijenja kripto regulativa u EU i izvan nje?

Uz odgovore na ova pitanja na konferenciji će se moći čuti iskustva, a zatim i rasprave regulatora i reguliranih subjekata iz kripto industrije, kako iz EU tako i izvan nje, s posebnim naglaskom na zemlje Zapadnog Balkana.

Konferenciji će prisustvovati:

  • Álvaro Garcia, tehnički voditelj platforme za provjeru transakcija SumSub
  • Ivana Poršinsky, viša savjetnica za zaštitu potrošača u Hrvatskoj narodnoj banci
  • Ilya Volkov, izvršni direktor tvrtke YouHodler
  • Aldion Baze, direktor nadzora DTL tržišta Albanske agencije za nadzor financijskih aktivnosti (AFSA)

Izvor: Tportal.hr