„Team Fortress 2” postao žrtvom review bombinga na Steamu

T eam Fortress 2, taj izrazito otporan Valveov F2P multiplayer FPS koji je svjetlo dana ugledao još davne 2007. godine, posljednjih se dana prometnuo u veliku metu review bombinga na Steamu.

Toliko veliku, štoviše, da zahvaljujući čak tridesetak tisuća glasova dotični u kategoriji „Recent Reviews” trenutačno ima „Overwhelmingly Negative” rejting i to iz jednog jedinog razloga – botova.

Naime, lojalnim igračima ovog još uvijek poprilično popularnog FPS-a toliko je dojadila višegodišnja krcatost igre botovima koji, između ostalog, svojom nadljudskom preciznošću i izvrsnim refleksima kvare užitak igranja, da su jednostavno morali izraziti svoje nezadovoljstvo.

Shodno tome, u svrhu pritiskanja Valve da konačno riješi ovaj gorući problem pokrenuli su (još jednu) online kampanju – inače nazvanu #SaveTF2 – a koja je već prikupila gotovo 230 000 potpisa. Osim podizanja razine javne svijesti o katastrofalnom stanju u kojem se TF2 nalazi, u sklopu #SaveTF2 od Valvea se traži provođenje kvalitetnijih i dosljednijih anti-cheat mjera, kao i „otvorena komunikacija” s igraćom zajednicom vezano za to na koje se načine botovska problematika rješava.

Hoće li mukama po botovima zahvaljujući #SaveTF2 doći kraj ili ne još uvijek je prerano za reći – tim više što Valve na dotičnu kampanju još uvijek nije na bilo koji način reagirao. Ipak, mi se nadamo da će #SaveTF2 uroditi plodom te pravovjerno poručujemo: Dolje botovi! Živio pošten gejmerski narod!

Izvor: Bug.hr