Treba vam preporuka za dobre serije? 10 serija koje ste možda propustili

Šta gledate ovih dana, a da nisu konferencije Kriznog štaba?

Idealno je vreme za maratonsko gledanje serija bez griže savesti. Zbog toga smo izdvojili Top 10 najboljih serija trenutno za 2019/2020 (Naravno u moru serija ima još dosta dobrih, ovo je lista serija koje ste možda propustili)

Koliko puta vam se desilo da vam se gleda serija, ali u procesu traženja prave izgubite volju za gledanjem? Zato smo tu mi. Obavili smo dosadniji deo posla, a na vama je samo da se zavalite, izaberite favorita i uživate!

• Nema sumnje da je broj dobrih serija pozamašan. Isto tako nema sumnje da nove serije nisu ništa lošije od starih. Ipak, postoje serije koje su evergreen, drugim rečima, serije kojima konkurencija ne može ništa.

• Svi volimo da nam serija drži pažnju i ako ništa drugo, makar zabavi. Odlučili smo da odemo korak dalje od toga. Napravili smo listu serija koje će vas držati na ivici stolice. Serije koje će vas prodrmati, uplašiti, zaintrigirati i zapitati. Kada su u pitanju serije najbolje je pred vama.

NapomenaLista koja se nalazi pred vama nije rangirana od najboljeg ka najgorem. Od nečega ipak moramo početi, zar ne? Posle gledanja, sami možete napraviti rangiranje.

"Nerešene misterije" (Unsolved Mysteries)

Ako već niste pogledali, dobro je znati da je reč o jednoj od trenutno najpopularnijih serija na Netflixu. Uglavnom, radi se, kao što sam naslov serije kaže, o nerešenim zločinima i porodicama, detektivima i novinarima koji ih još uvek pokušavaju rešiti.

Misteriozni i nikad objašnjeni slučajevi vode glavnu reč u rebootu ove serije i na neverovatnost njih samih se Netflix najviše oslonio. Jednako su intrigantni kao i u originalnoj verziji, a otvoreni kraj tera nas da svaki put želimo još. Od otmica, strahovitih ubistava, pa čak i vanzemaljskih aktivnosti – emisija ‘Unsolved Mysteries’ igra se zaista širokom lepezom slučajeva koji do danas nisu rešeni.

Gledajte seriju na: https://www.popcornserije.com/unsolved-mysteries-2020

Helstrom (2020)

Brat i sestra Helstrom, potomci ozloglašenog serijskog ubice “love ljudski šljam”
Brat i sestra, koji su ljudska deca moćnog demonskog božanstva, poseduju natprirodne moći i kreću u potragu kako bi spasili svet od zla.

Gledajte seriju na: https://www.popcornserije.com/helstrom-2020

Utopia (2020)

• Utopia je britanska dramska serija autora Dennisa Kelleyja koja u središtu zbivanja ima istoimeni strip iz 1985. godine, oko kojeg se prepliću brojni geek-ovski mitovi. Autor stripa je preminuo u umobolnici pod nerazjašnjenim okolnostima, a postoje teorije kako radnja stripa predviđa neke poprilično dramatične buduće događaje te kako postoji mitski drugi deo koji skriva odgovore na mnoga neodgovorena pitanja.

“Utopia” prati grupu fanova grafičkih novela (stripova) koji su u onlajn kontaktu i svoju obesesiju prema stripu “Utopia” podižu na viši nivo, odnosno, ubeđeni su da su provalili kod koji otkriva da ljudskoj vrsti predstoji opasnost. Sigurni su da nisu teoretičari zavere, već da su u stvarnoj opasnosti.

Gledajte seriju na: https://www.popcornserije.com/utopia-2020

Raised by Wolves (2020)

Režiser (RIDLI SKOT) nekih od najznačajnijih naučno fantastičnih filmova svih vremena snimao je ovu TV seriju za koju se s razlogom očekuje da će biti jedna od glavnih serija ove godine - Vučji odgoj (Raised by Wolves). u distopijskom svetu prati život dva androida koji odgajaju decu na sveže napraljvenoj planeti. Kolonija ljudi koja preti da bude rastrgnuta religijskom diferencijacijom poslužiće androidima kako bi kontrolisali uverenja ljudi.

Gledajte seriju na: https://www.popcornserije.com/raised-by-wolves-2020

The Mandalorian (2019)

• Ono što serija nudi u svom kratkom uvodu su svemirska misterija, vestern, simpatična zabavu sa neodoljivim smislom za humor i akcija koja je za porodicu. “The Mandaloiran” je najsigurniji trenutno sadržaj koji se prikazuje bez bilo kakvih eksplicitnih, niti preterano agresivnih scena. Ako svoje klince želite da uključite u svoju opsesiju Star Wars-om, ovo je dobar početak.

Nakon priče u kojoj su protagonisti bili Jango i Boba Fett, još jedan ratnik se pojavljuje u Star Wars univerzumu. Radnja serije se dešava nakon pada Imperije, a pre nastanka Prvog reda. Pratimo avanture jednog usamljenog ratnika ili Mandaloriana (Pedro Pascal) koji deluje širom galaksije i izbegava vlasti Nove republike.

Gledajte seriju na: https://www.popcornserije.com/the-mandalorian-2019

Warrior Nun (2020)

• Fantastična akcijska serija napravljena prema stripu obećava hrpu akcije i zabave. Zatečena usred drevnog rata između dobra i zla, mlada devojka Ava se budi u mrtvačnici sa “novim životom” i božanskim artefaktom ugrađenim u njenim leđima koji joj daje neobjašnjive moći. U njenoj potrazi za odgovorima dolazi do tajnog reda sestara the Cruciform Sword, zakletih da svet štite od zla. ona je regrutovana od strane prastarog društva časnih sestara i sveštenika, koji imaju za cilj da odbrane Zemlju od najstrašnijih demona. Avi su sada date supermoći da se bori protiv tih demona, kao, na primer, da prolazi kroz zidove i ostale objekte. Ava tako žonglira svojim odgovornostima kao “odabrana” i normalnim problemima tinejdžerice, usput dokazujući da se može boriti u ime dobra, iako je daleko od anđela…

Gledajte seriju na: https://www.popcornserije.com/warrior-nun-2020

His Dark Materials (2019)

HIS DARK MATERIALS — RASKOŠNA ADAPTACIJA DOVOLJNO JE DOBRA ZA PREPORUKU.

Adaptacija istoimene nagrađivane trilogije Philipa Pullmana koja se smatra modernim remek-delom maštovite fikcije, Njegova mračna tkanja prati Lyru (Dafne Keen), naizgled običnu, ali hrabru mladu ženu iz drugog sveta. Lyrina potraga za otetim prijateljem otkriva mračnu zaveru koja uključuje ukradenu decu i pretvara se u potragu za poimanjem misterioznog fenomena zvanog Prašina. Dok putuje svetovima, uključujući i onaj koji nam je poznat, Lyra upozna odlučnog i odvažnog dečaka po imenu Will. Zajedno susreću izvanredna bića i opasne tajne, a sudbine i živih i mrtvih u njihovim su rukama.

Gledajte seriju na: https://www.popcornserije.com/his-dark-materials-2019

The Outsider (2020)

SERIJA “THE OUTSIDER”: BOLJA JE OD KNJIGE STIVENA KINGA, MNOGO.

• “The Outsider” trenutno ima ono što nema nijedna serija na televiziji i striming servisu – produkcijske vrednosti kojima mogu da zavide visokobudžetni filmovi. Fotografija serije koja je vidno inspirisana skandinavskim modelom, muzička pratnja koja grebe po mozgu i rediteljske odluke su vizuelno vrlo primamljive. Ovo je jedna od onih serija koja izgleda toliko dobro da će vas uveriti da je dobra kao što izgleda.

The Outsider Stephen King-a se bavi istragom brutalnog ubistva lokalnog dečaka, i misterioznim silama koje okružuju taj slučaj. Radnja prati Ralpha Andersona (Mendelsohn) dok istražuje unakaženo telo 11-godišnjeg dečaka Frankija Petersona. Misteriozne okolnosti koje okružuju taj zastrašujući slučaj navode Ralpha da u istragu uvede netipičnu istražiteljicu, Holly Gibney (Erivo), za čije se sposobnosti nada da će uspeti objasniti neobjašnjivo…

Ako bi trebalo da vas navučem da gledate “The Outsider” onda bi bilo dovoljno da kažem prva sezona “True Detective”, dinamika “Sharp Objects” sa ubodom natprirodne injekcije koju daje čika Stiven King.

Gledajte seriju na: https://www.popcornserije.com/the-outsider-s01e01-2020

Servant (2019)

SERIJA “SLUGA”: OBRT U PRIČI KOJI ZADAJE GLAVOBOLJE.

• Serija pod nazivom “Servant” (sluga) već jasno crta sliku o tome šta se krije iza novog projekta. Ko je sluga i čiji je sluga? Mladi bračni par angažuje dadilju da vodi računa o njihovom sinu Jerihonu. Međutim, beba nije beba, već je lutka, jer se mališanu nešto desilo u 13. nedelji života. Novopečena dadilja ostvaruje bizarnu vezu sa lutkom na opšte oduševljenje majke, ali glas u trejleru stalno postavlja pitanje: “Da li znate koga ste pustili u svoj dom?“

Postoji još jedna stvar koja ovu zanimljivo napisanu priču podiže na viši nivo. Način kadriranja i kompozicija kadra stvara dodatni osećaj jeze jer gledaoca stavlja u ulogu špijuna. Scena koja je snimljena iz ptičije perspektive i iz ugla sobe nadgleda krevetac dok dadilja tepa detetu (lutki) ili scena u kojoj Tarnerovi ispituju Lijen dok im je kamera preblizo licu dodatno zabrinjava jer se čeka momenat pucanja.

Em Najt Šamalon ne bi bio to što jeste da odmah na kraju prvi epizode se ne dogodi obrt i to jako dobar, a za njim usledi još nekoliko u nastavku, koji priču čine toliko bizarnom da je iz ove tačke teško naslutiti kuda će priča otići.

“Da li znate koga ste pustili u svoj dom?”. Znam. Odličnu misteriju. Pustite je i vi.

Gledajte seriju na: https://www.popcornserije.com/servant-2019

Marianne (2019)

Da li se usuđujete da pokušate?

• U pitanju je francuski horor pod nazivom “Marianne”, a kroz epizode gledaoci prate Emu, književnicu koja piše knjige na osnovu njenih košmara o veštici - košmara koji počinju da se ostvaruju i na javi.Ema odlazi nazad u rodni grad kako bi se suočila sa svojim demonima (bukvalno), pošto je zla veštica iz košmara počela da pravi haos u pravom svetu. Ema mora da završi svoje priče kako bi se otarasila prokletstva i spasila ceo grad od veštice - Merijen. Jedini problem je što ne zna kako to da uradi… Oni koji su već pogledali seriju, “otrčali su” na Twitter kako bi podelili sa drugima ovo zastrašujuće iskustvo…

"Svi morate da gledate ‘Marianne’ na Netfliksu. Nova je serija i potpuno je sje***!", “Govorim kao dugogodišnji proždirač svega što je horor, ‘Marianne’ je nastrašnija stvar koju je Netfliks ikada napravio”, Obožavam strašne filmove i samo par me je možda stvarno uplašilo, ali upravo gledam francusku seriju na Netfliksu pod nazivom ‘Marianne’ do srži sam uplašen, a samo sam pogledao prvih 20 minuta. Ne mogu ni da se pomerim. Pomozite mi!", samo su neki od tvitova bili prestrašenih gledaoca.*

Tako da, ukoliko se odlučite da odgledate ovu seriju, imajte jednu stvar na umu - nipošto je ne gledajte sami!

Gledajte seriju na: https://www.popcornserije.com/marianne-2019

1 Like