Uskoro kreće Steam Summer Sale – evo što će biti na popustu

Valve je nedavno počeo stvarati hype za svoju ljetnu rasprodaju 2024., koja počinje u četvrtak. Događaj će sadržavati očekivana sniženja cijena popularnih naslova, ali tvrtka je također najavila novu promociju kako bi prodaju učinila primamljivijom. Dodatno, rasprodaja uključuje popust na LCD Steam Deck koji je sada dostupan.

Steam ljetna rasprodaja 2024. počinje 27. lipnja i traje do 11. srpnja. Iako Valve nije otkrio točne popuste, trailer je teasao neke od igara koje će biti na rasprodaji.

Uskoro kreće Steam Summer Sale – evo što će biti na popustu

Valve je također potvrdio da će ovogodišnji događaj uvesti odjeljak “Veliki popusti” bez puno objašnjenja. Nije jasno na koje će igre to utjecati niti koliko će nisko pasti njihove cijene, ali kratki isječak u traileru pokazao je oznake koje označavaju popuste od 90% i 95%. Mreža naslova u pozadini uključivala je igre poput Celeste, Borderlands 2, Frostpunk, Civilization VI, Doom Eternal i mnoge druge.

Naziv podsjeća na dnevne ponude i brze rasprodaje iz ranih dana Steama kada su rasprodaje privremeno dovele do toga da su neki popusti bili veći nego inače. Valve je prekinuo ovu praksu prije nekoliko godina kako bi izbjegao kršenja pravila nakon uvođenja povrata novca, a ostaje za vidjeti hoće li novi veliki popusti biti slični.

U međuvremenu, Steam Deck dobio je rani popust od 15 posto na LCD modele koji traje do kraja ljetne akcije. Ovo dovodi varijantu od 64 GB ispod 300 USD i smanjuje cijenu modela od 512 GB na 381,65 USD, što je ušteda od oko 70 USD.

Kupujete li vi išta ove godine?

Izvor: Bajtbox.com