uTorrent

uTorrent je vodeći BitTorrent klijent koji je preferiran širom sveta za preuzimanje muzike, filmova i drugog sadržaja. Ovo je popularna platforma za deljenje fajlova putem P2P mreže, a torrent softver je lak, jednostavan za korišćenje, brz i efikasan. Ono što je najvažnije, pošto je uTorrent dostupan za Windows, Mac i Android, pruža sinhronizaciju između različitih platformi. uTorrent dolazi sa svim karakteristikama pouzdanog, stabilnog i potpunog rešenja za preuzimanje torrenta. Neke od ovih funkcija uključuju podršku za RSS feed-ove, detaljne informacije o fajlovima, planer preuzimanja, automatsko gašenje i još mnogo toga. Nažalost, program nema ugrađen plejer i sveobuhvatnu funkcionalnost pretrage.

Višestruke karakteristike, lakoća i brzina!
uTorrent je koristan softverski program dizajniran za preuzimanje torrenta sa interneta. Pomoću ovog programa lako možete preuzimati fajlove velike veličine. Ovaj alat podržava grupnu obradu, omogućavajući vam da istovremeno preuzimate više fajlova. U poređenju sa programima Zapya i Halite, uTorrent je korisniku prijateljskiji. Možete mu pristupiti putem različitih veb pregledača. Pošto je program jednostavan, nije vam potrebno nikakvo tehničko znanje da biste ga počeli koristiti odmah.

Sve uključene karakteristike dizajnirane su da vam pruže iskustvo bez nepotrebnih smetnji. uTorrent ima za cilj da korisnicima olakša preuzimanje torrenta putem interneta. Program je dostupan u besplatnoj verziji i različitim modelima pretplate: svaka verzija ima jedinstven set funkcija fokusiranih na VPN, privatnost, bezbednost, brzinu, itd. Sa uTorrent-om možete čak pauzirati preuzimanje ako je to potrebno.

Da li je uTorrent jednostavan za korišćenje?

Najnovija verzija ovog torrent softvera dolazi sa redizajniranim interfejsom. Stoga je uTorrent lakši za korišćenje i omogućava vam da lako navigirate kroz program. Kao i druge verzije programa, možete početi koristiti ovu verziju bez bilo kakvih stručnih veština. Osim toga, uTorrent ima različite postavke konfiguracije koje će zadovoljiti korisnike sa tehničkim veštinama. Možete koristiti i vodiče namenjene početnicima kako biste naučili trikove pre nego što počnete preuzimati torrente.

Brzi instalacioni program obezbeđuje brz proces instalacije. Međutim, morate biti oprezni, jer vam tokom preuzimanja torrenta može ponuditi da instalirate dodatke za pregledač. Srećom, ovu opciju možete lako preskočiti. Pošto je uTorrent lak program, ne utiče na performanse sistema. Možete preuzimati torrente bez ikakvih kašnjenja ili rušenja.

Kako koristiti uTorrent?
uTorrent radi slično kao i drugi popularni klijenti za torrente, uključujući qBittorrent i BitTorrent. Možete primati i slati fajlove putem BitTorrent protokola, tehnologije razvijene za deljenje fajlova putem P2P mreže. Ako instalirate uTorrent na računaru, podrazumevana podešavanja će automatski pokrenuti preuzimanja kada pokrenete program. Za jednostavno korišćenje, stvarno vam nije potrebno isprobavati druge funkcije.

Da biste preuzeli muziku ili filmove, trebaće vam torrent fajl sa interneta. Zatim jednostavno kliknete na fajl da biste preuzeli torrent fajl. Dobićete niz uputstava kako da pronađete i preuzmete fajlove sa različitih izvora na webu.

Možete li ubrzati uTorrent?
Za razliku od drugih programa za torrente poput Deluge-a, možete ubrzati uTorrent sa nekoliko jednostavnih postavki. Ovo dovodi do bržih preuzimanja i štedi značajan deo vašeg vremena. Alat vam daje opciju da dodelite više propusnog opsega određenim torrentima. Samo desnim klikom na fajl koji želite prioritetizovati, možete podesiti propusni opseg prema potrebi.

Takođe možete dodati nove trakere kako biste dodali nove peer-ove i seed-ove preuzimanju torrenta. U većini slučajeva, ovo će odmah ubrzati proces preuzimanja. Na kraju, uTorrent vam omogućava direktno povezivanje sa seed-ovima putem UPnP-a. U odeljku ‘Preferences’ možete proveriti ‘Connections’, gde možete omogućiti ‘UPnP Port Mapping’. Odavde možete dozvoliti direktno povezivanje sa različitim seed-ovima.

Vredno je napomenuti da se BitTorrent softver oslanja na P2P deljenje fajlova. Zbog toga može biti teško sprečiti deljenje nakon završetka preuzimanja. Srećom, uTorrent vam omogućava da sprečite ‘uploading’ sa sistema i obezbedite brže brzine preuzimanja.

Ako tražite brz, lak i pouzdan softver za torrente, uTorrent će biti odličan izbor. Sa jednostavnim interfejsom i širokim spektrom funkcija, program je mnogo bolji od drugih popularnih softvera u istoj kategoriji. Bez obzira da li želite preuzeti najnoviju muziku ili filmove, uTorrent će biti savršena platforma za pronalaženje i korišćenje torrent fajlova. Ako vam nisu potrebne napredne funkcije, možete nastaviti koristiti besplatnu verziju.