X počinje naplaćivati emitiranje sadržaja uživo

Dok je emitiranje sadržaja uživo besplatno na svim popularnim društvenim mrežama, X je odlučio da će ga početi naplaćivati.

Emitiranje sadržaja uživo uskoro će biti moguće samo uz pretplatu na X-u, što ga čini jedinom društvenom mrežom koja naplaćuje tu značajku. Radi se o mogućnosti koja je već godinama besplatna na Facebooku, Instagramu, YouTubeu, Twitchu i TikToku.

„Počevši uskoro, samo će Premium pretplatnici moći emitirati sadržaj uživo na X-u. Za nastavak korištenja te značajke, nadogradite svoj račun na Premium“, objavili su iz X-a te prizvali velik broj komentara nezadovoljnih korisnika.

Iz X-a nisu dali objašnjenje za ovu promjenu. Društvena mreža je i u prošlosti koristila dodatne značajke, poput uređivanja objava, pisanja dužih tekstova i feedova bez oglassa, kako bi privukla korisnike na svoje pretplatničke pakete.

No, do sada nisu premještali postojeće, besplatne i široko dostupno značajke u svoj pretplatnički paket, što bi moglo nagovijestiti da će uskoro biti sve više takvih slučajeva.

Izvor: Bug.hr